Giddes Tarras

e: NJCH Vanntindens A Barry

u: Nordfjällets Flicka

HD: Ua

Utställningsmeriter:

2×1:a Pris Junkl

2×1:a Pris Ökl

Övriga meriter:

Godkänd apportprov enl Svenska Jägareförbundets krav

BOK-PROV:

Godkänd karaktärsprov

Giddes Tarras!

1993 skaffade jag och Stefan våran första gemensamma jakthund. Tarras kommer från Anders och Kicki Gidlund-Giddes Kennel i Kiruna. Tarras var en hund med mycket motor och stor jaktlust och därmed inte helt enkel att dressera. Det finns mycket vi minns från vår tid med honom och man brukar säga att det som inte dödar det härdar eller inget ont som inte har något gott med sig. För så var nog våran tid med Tarras.

Vi minns fortfarande Tarras första träning på Dundret och ledaren för dagen var Wilda Lundström. Det var våran tur och Tarras skulle göra sitt första släpp mot Håkan Engebros Birk. Wilda försökte ge oss några goda råd innan start – Försök nu att stödja Tarras vid hans första släpp.

Herregud!!!

Tarras la sig ut på vinden och revierade i STORA slag. Efteråt stod jag och Stefan smått chockade, medan Wilda berömde hunden med att säga 1:a pris på fart,stil och reviering i  god kontakt med sin förare. Vi fattade ingenting vad hon menade…..

Det sägs att varje hund man får har man fått för att man skall lära sig något nytt. Vi lärde oss massor under vår tid med Tarras.

Meriterade kullsyskon:

SUCH Taiga


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>