MDs SR Wera Wang

MDs SR Wera Wang Hd B, PRA fri, CL fri
e:
NJCH Slottviddas IM Ramses Hd A, Pra fri, CL fri
u: J Björnåns E Speed Triple Hd A, Pra fri, CL fri
fin-wera

Norsk Derby 2016-09-23
Jag startade Wera på Norsk Derby, vilken upplevelse. Under 3 dagar ska hundarna prestera som bäst, om de kommer vidare vill säga. Kvalet gick kanon, Wera fick glimrande kritik av domarna och i slutet av dagen placerade hon sig som nummer 2 i hennes parti av 19 hundar. Det var en fantastisk känsla att få gå vidare till semifinal. Konkurrensen är stenhård och det är många duktiga unghundar som tampas om att gå vidare. Semifinalen gick också bra, men ingen fågel i hennes första släpp. Däremot var det 5 hundar med fågelarbete och 6 hundar går vidare till final. I hennes andra släpp hade hon chans på nyslagen fågel, det blev tyvärr en stöt som hon respekterade. I och med detta var Derby över för våran del. Men som sagt jag är mer än nöjd med detta. Att få uppleva Norsk Derby och allt vad det innebär var en riktigt rolig del i mitt hundliv.

MDs SR Wera Wang tog en 1 UKL 2016-09-17 i Bruksvallarna, Domare: Kristina Edh.
” 
Vera söker av anvisad terräng i mycket bra fart och stil, får med sig mycket mark i god kontakt med sin förare. Vera provas i olika typ av terräng och vindriktningar, håller hög klass i alla sina släpp för att i sitt sista släpp ta stånd långt ute som får hållas länge, reser kontant på order och kan stoppas i flog och skott. Får i dag en välförtjänt 1 UKL 60 min (4 släpp)!

1 UKL HP SNFK:s jaktprov 2016-04-23 Domare: Johan Backlund
Wera går i utmärkt fart och stil i god kontakt med sin förare. Kommer fram där man förväntar sig att hon ska komma. I andra släppet fortsätter hon med sin utmärkta fart och stil, men blir något öppen i sitt söksupplägg. I slutet av släppet hittas hunden i stånd. Reser ripa som har börjat att springa på backen. Det blir en lång resning. Är lugn i flog och skott. Wera tilldelas i dag ett första pris för sina prestationer. 30 min. 1 hp Ukl”

1 UKL SNFK:s jaktprov 2016-04-22 Domare: Karl-Ole Jörgensen
”Starter ut i stor fart å flott stil. Wera bruker terrenget meget godt i bredde å dybde, god kontakt med fører. Vi ser Wera støkker ryper å løper etter. Senere stand, når fører kommer til letter det rype presist , hun er rolig i oppflugt å skudd. Wera får i dag 1 pris Ukl. 55 min slipptid.”

3 UKL SNFKs jaktprov 2016-04-25 Domare: Jan-Olov Daniels

På SNFK:s första vårprov 2016-02-27 tog Wera Wang en 1 UKL, Domare: Patrik Larsson.
” Wera söker i mycket bra fart och stil, revierar marken väl i god kontakt. Vi ser Wera dra an och fästa stånd en bit ut. Går villigt på på förarens order utan resultat. Slår ut och nedför skogbacke mot bäcken och fäster nytt stånd. Fågel lättar och Wera är acceptabelt lugn i flog och skott. I slutet på släppet stånd tillsammans med partner, fågel lättar och Wera är lugn i flog och skott. I senare släpp så förstärker Wera sitt fina sök och tilldelas idag 1 Ukl!”

2 UKL Arjeplogsfjällen 2016-04-03 Domare: Dick Edin

3 UKL i Abisko 2016-04-11 Domare: Peter Göransson

MDs SR Wera Wang 1 UKL på SNFKs fjällprov 2015-09-24, Domare: Thorbjörn Eklund.
”Wera startar dagen i medvind något försikigt men går upp sig under släppet och söker då i mycket bra fart och stil. I andra släpp så visar hon upp ett mycket bra sök där hon utnyttjar vind och terräng på ett mycket bra sätt, hon håller god kontakt och är lättsyrd. Fortsätter sedan mycket bra. Stöter en ripa och förföljer den en liten bit innan hon stoppas. Tar ett stramt stånd i högt vide, fågeln lättar innan resningsorder och Wera är acceptabelt lugn i flog och skott. I slutet av dagen så fäster hon ett stramt stånd reses på avstånd och går på villigt och reser precist ripor och är acceptabelt lugn i flog och skott. 4 släpp 55 min Får idag 1 UKL”

Wera tog ytterligare en 1 UKL på Dundret 2015-10-17, Domare: Henrik Nilsson
”Startar i bra fart och stil i ett bra format och reviering där Wera blir störd av partner efterhand förbättras söket och avslutas på ett utmärkt sätt 2:a söker Wera i mycket bra fart och stil i ett stort format på gränsen till det tillåtna och revieringen blir lidande med stora hål i marken, stånd långt ut i terrängen, väljer att fortsätta med partner som hittar fågel mellan provgrupp och Wera i samband med partners situation dras Wera`s fåglar med på flykt 3-4:e söker i mycket bra fart och stil i ett utmärkt format och reviering, sekunderar partner stilfullt, senare stånd reser villigt och precis på ripor, ej lugn i flog å skott går efter men kan stoppas acceptabelt. Wera Wang är en mycket lovande unghund som blir spännande att följa framledes tilldelas välförtjänt 1:a. 50 min. 1 Ukl”

Samt en 2 UKL 2015-10-18, Dundret, Domare: Tony Johansson
”Wera är en lätt och fin tik som går hela dagen i mycket bra fart, stil och format. Hon nyttjar vinden mycket bra och har en mycket bra reviering. Hon behärskar såväl med-, som motvind. Lydig och välförd. Tar i sitt tredje släpp ett stånd framför risridå. När vi närmar oss lättar ripor precist framför Wera och hon är acceptabelt lugn i flog och skott. Har i sitt sista släpp ett resultatlöst stånd där hon reser villigt. Stöter senare med respekt. En stor talang som vi kommer att se mer av. 4 släpp, 40 minuter, 2 UKL”

—————————————————————————————————–

Premierade kullsyskon
MDs SR Tyson HD B, CL fri, PRA fri,
 äg Hjalmar Johansen
nys1

2016-08-20 Tog Tyson 1 UK på HVFKs höstprov Norge.
Tyson tog en 2 ukl 2015-10-10 i Vesterålen på sin första jaktprovstart.
Tyson tog en 1 UK 2016-03-19, Norge Andöya NM helgen.
Tyson följde upp med en 1 UK 2016-03-20.

MDs SR Mick Doohan ”Brasse” HD B, CL fri, PRA fri äg Magnus Dahlgren
brasse ny

1 AK 2017-03-24 Tromsö
1 UKL HP 2016-04-22 Arjeplogsfjällen
3 UK 2016-03-20 på sin första jaktprovsstart, Andöya.
1 UKL 2016-04-02 Arjeplogsfjällen
2 UKL 2016-04-03 Arjeplogsfjällen

MDs SR Max HD B, CL fri, PRA fri, äg Frank Öbo, Norge
Frank ny
På sin första start 2016-08-20 tar Max 3 UK, Norge.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>