Team Keviks Kennel

Man kan ju fundera, vad det är som driver ut  oss hund- och jaktmänniskor  i skogen, vid varje tillfälle som ges. Alla dagar är ju inte himmelsblåa, krispiga och helt storslagna på fjället.

Men för mig och Stefan handlar det nog, som för så många andra, om en känsla av lugn och frihet, som blandas med en fascination av naturen i alla dess årstider. Likaväl som det också är ett ständigt pågående samspel och kamratskap, mellan människa och hund.

Spänningen, samarbetet, pulshöjningen i jakten och det fina i att få dela med- och motgångar med sin fyrbenta kamrat. Jag och Stefan har sedan vi träffades i början av nittiotalet, inte bara delat vardagen, utan även vårt stora intresse för just jakten och hundarna.

Vi har båda våra rötter i Malmfälten och har vuxit upp i familjer där jakten var en stor del av fritiden, och som för så många andra malmfältare, näst intill varit en religion. Stefans jaktintresse väcktes tidigt och hans första jaktturer blev tillsammans med en Norrbottensspets som hans pappa ägde.

Jag var redan som barn invaggad i jaktkulturen, men förlorade mitt barnahjärta till en engelsksetter vid namn Jack, som jag brukade få låna av goda vänner. Min första lydnadstävling gjorde jag 10 år gammal tillsammans med Jack. Numera är jag utbildad instruktör sedan 1996 och håller kurser främst för fågelhundar. Så intresset för hund har både vuxit och hållit i sig.

Idag packar vi ryggsäcken så ofta vi kan och lämnar Luleå för att spendera några dagar i fjällen. Vårt smultronställe, förutom stugan i Orsa, har vi i Tjärnberg som ligger i Arjeplogsfjällen. Dit längtar vi ofta och återvänder så fort vi kan, även om vi ibland lockas av andra ställen och gör gästspel på olika fjäll, för att prova jaktlyckan eller bara träna.

Våra tre gemensamma hundar som följt oss genom åren – som du kan läsa om här på hemsidan – har alla sitt ursprung från Giddes kennel i Kiruna. Det var mest en tillfällighet att vi köpte vår första hund Tarras därifrån, men Anders och Kicki Gidlund har kommit att bli så mycket mer än bara våra uppfödare. Dom har delat så många av våra med- och motgångar och har varit en viktig del i vårt hundliv.

Här på vår hemsida får du följa med oss i våra upplevelser och möten som bjuds under våra träningar och jakter. Varken mer eller mindre, men det känns bara kul att få dela med sig. God tur önskar vi er!

Ha de gott!!

Johanna & Stefan