Hur bygger man altaner?

Hejsan alla trogna och lojala läsare i Hässleholm! God morgon och välkomna in till oss på bloggen. Idag kom vi att tänka på hur mycket ni söker efter information gällande olika byggprojekt och frågor rörande dessa. Därför vill vi idag ta och skriva ett inlägg om hur man bygger en altan, step-by-step. Hoppas att detta kan vara till någon hjälp för er!

Först och främst, när det kommer till altaner finns det två olika typer – en träaltan och en betongaltan. Båda har sina för- och nackdelar, och det är helt upp till dig att avgöra vilken du föredrar. En träaltan kräver oftast lite mer underhåll, men är däremot vanligtvis en aning billigare i inköp. En i betong är lite dyrare i inköp, men kräver sedan inte lika mycket underhåll. Detta bör man tänka på innan man börjar bygga.

När du har undersökt olika altaner så är det dags att börja planera. Innan du ger dig ut på jakt efter byggvaror och material är det viktigt att fundera ut ungefärlig storlek och placering. Detta för att sedan kunna rita upp en skiss som kan fungera som underlag när du ska köpa in material. När all planning och skissande är gjort, kan du börja be om offert på byggvaror från olika leverantörer. Detta för att få en uppfattning om ungefärligt pris och samtidigt kunna jämföra olika alternativ.

När allt material har inköpts och levererats till adressen är det dags att börja jobba! Tack vare skissen som ni tidigare gjort är det relativt enkelt att veta hur allting ska placeras. Börja med grunden – den är viktig! Efter detta kan ni börja bygga upp resten av strukturen på samma sätt, steg för steg. Slarva inte, det lönar sig att vara noggrann. Räkna med att det kommer att ta minst en vecka innan den är färdig.